Yerli Otomobil 2019 Yılında Görücüye Çıkıyor !

06/06/2017

 

Yerli Otomobil 2019 Yılında Görücüye Çıkıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 73. Olağan Genel Kurulu'nda kamuoyu ile paylaştığı yerli otomobil fikrinde gelişmeler hızlıca devam ediyor. Bu tarihten sonra hemen ilk yerli otomobil için TUBİTAK nezdinde yerli marka ile ilgili çalışmalara başlandı.

Geçtiğimiz günlerde ise Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, AA muhabirine yerli otomobil hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Faruk Özlü, yaptığı açıklamada yerli otomobil için yeni bir iş modeli ortaya koyduklarını, özel sektörün öncülüğü ve devletin desteği ile yeni bir çalışmanın yapılacağını belirtti. Faruk Özlü, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başlattığı ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun da destek verdiği bu proje için çok olumlu beklentileri olduğunu paylaştı.

 
Otomotiv Sektöründe İyi Görüntü Sürüyor

Konuşmasında otomotiv sektörü için değerlendirmelere yer veren Faruk Özlü, ülkemizde 2016 yılında 1.5 milyondan fazla otomobil üretildiğini, üretilen araçlardan ise yüzde 76’sının yurtdışına ihraç edildiğini söyledi. Daha sonra konuşmasına Türkiye’nin otomotiv sektöründe öncü ülkelerden biri olduğunu belirterek devam eden Faruk Özlü, Türkiye’nin otomotiv sanayisinde gerek tasarımıyla gerek üretimiyle de gelişmiş bir ülke olduğunu, sadece kendi markasının olmadığını söyledi. Faruk Özlü, ayrıca Türkiye'de otomobil üretimi yapan şirketlerin ve buradaki çalışan işçilerin de yerli olduğunu fakat markaların yabancı olduğunu belirtti. İnşallah ilerleyen zamanlarda yerli bir markanın oluşması için çalışmaların biteceğini belirten Özlü, otomotiv sektörünün istihdama olan olumlu katkısına da dikkat çekti.

 
İlk Yerli Otomobil İçin Tarih Verildi

Basın mensuplarının ilk yerli otomobil için tarih verilebilir mi? sorusu üzerine Bakan Özlü, özel sektörün bu işin başında olacağını ve onlarla konuşmadan belli bir tarih vermenin doğru olmayacağını belirtse de bakanlık olarak hedeflerinin 2019 yılında ilk yerli otomobil modelini piyasaya çıkarmak olduğunu söyledi.

Size daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için çerez politikamızı ve kişisel verilerin korunması hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum.