Audi E-Tron Sportback Elektrikli Otomobili Tanıttı !

25/04/2017

 

Otomobil sektörünün en gözde firmalarından olan Audi, Şanghay Otomobil Fuarı 2017'de, 496 beygir gücü ve 800 Nm tork özellikli elektrikli E-Tron Sportback aracının tanıtımını yaptı.

Son derece teknolojik alt yapısı ve spor tasarımı ile göz dolduran E-Tron Sportback, Amerika'nın yükselen devi Tesla’nın Model X’ine rakip olarak gösteriliyor.

 
E-Tron Sportback Özellikleri

4,5 saniyede 100 km hıza ulaşabilen otomobilde 482 km menzilli batarya özelliği dikkat çekmektedir. Işıklı Audi logosu ve Full LED, Matrix LED ve OLED teknolojisine sahip olup, Audi markasında 2020 yılından itibaren yeni bir döneme geçişi simgelemektedir. 2019 yılında üretime başlanacağı söylenen E-Tron Sportback, 4,9 metre uzunluğu, 1,98 metre genişliği ve 1,53 yüksekliği ile heybetli bir görüntüye sahip. Ön tamponundaki ışıklandırmada 250'ye yakın fazladan led aydınlatma kullanılmış. Tek parça gibi dursa da 23 inçlik jantları ve arka bölgeye doğru uzanan coupe formu ile bir SUV için son derece sportif bir tasarıma sahip.

 
Teknoloji harikası E-Tron Sportback

Tuşlardan arınmış bir kokpite sahip olan E-Tron Sportback, 2019 yılında üretime başlayacak olup 2020'de 2 farklı elektrikli otomobili ile görücüye çıkacak. Lazer aydınlatmaların yanında dokunmatik özellikli kontrol paneli, sanal kokpit teknolojili ekranı, klima ve araç içi elektronik fonksiyonları, hava sıcaklığı, saat, navigasyon ve müzik çaları, koltuklar yatırıldığında 1,450 litrelik, normalde 550 lt lik bagajı ile adeta bir teknoloji ve tasarım harikası.

Maksimum 210 km/saniye süratle gidebilen araçta batarya ayağı 95 kWh‘lık bir üniteye sahip. Bataryaları tek seferde 500 km menzil sunuyor. AC ve DC şarjlı bataryalar, 30 dakikada dolumu yapılan ve 400 km yol kat edilmesini sağlayan özellikte. Üretimi sabırsızlıkla beklenen E-Tron Sportback için henüz Audi tarafından açıklanmış bir fiyat bilgisi yok.

Size daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için çerez politikamızı ve kişisel verilerin korunması hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum.