Acil Durumlar İçin Aracınızda Bulunması Gerekenler

04/01/2017

Aracınızla seyahat ederken, aracınızın bakımları tam anlamıyla yapılmış olsa bile pek çok sorunla karşılaşılabilir. Hangi sorunla ne zaman karşılaşacağınızı bilemezsiniz. Tüm bunlara hazır olmak adına bazı önlemler almanızda fayda var. Bu sorunlar için önceden alacak olduğunuz önlemler sayesinde, sorunların üstesinden kolayca gelebilirsiniz. Gelin acil durumlarda size zaman kazandıracak bu malzemeleri inceleyelim.

 

Acil Durumlar İçin Aracınızda Bulunması Gerekenler 21-Yedek Soğutma Sıvısı ve Motor Yağı
Aracınızın yağını ve suyunu belirli aralıklarla kontrol etmeniz ve düzenli olarak değiştirmeniz gerekir. Aslında araç bakımını düzenli yaptığınızda bunları kontrol edip değiştirirsiniz. Fakat her ihtimale karşı aracınızda bu sıvıların yedeğinden bulundurmanızda fayda var. Sorunun nerde ve ne zaman karşınıza çıkacağını bilemezsiniz.

 

Acil Durumlar İçin Aracınızda Bulunması Gerekenler 3
2-Takviye Kablosu
Bu kablolar zor anlarda adeta hayat kurtarmaktadır. Akünüzün size ne zaman sorun yaşatacağını bilemezsiniz. Özellikle soğuk havalarda bu kablolar sizin için çok işe yarayacaktır. Fakat aracınızda bulundurmanız gereken bu kabloların nasıl kullanıldıklarını öğrenmeniz şart. Bilinçsiz kullanım kötü sonuçlar getirebilir. Ayrıca mutlaka bu kabloların kaliteli olanlarını tercih edin. Kalitesiz olanlar da yine başınıza iş açabilir.

 

 Acil Durumlar İçin Aracınızda Bulunması Gerekenler 4

3-Küçük Ebatlı Hava Kompresörü

Araç kullanırken en çok lastikler ile ilgili sorunlar yaşanmaktadır. Çünkü, araçta seyahat sırasında en çok dış etkene maruz kalan parça lastiklerdir. Yoldaki küçük sivri maddeleri fark edemeyebilirsiniz. Bu maddelerin gözle görülmesi zor olur. Aracınızda taşınabilir hava kompresörü bulundurmanız, inen lastiği şişirmenize büyük kolaylık sağlar. Bu da en azından bir lastikçi bulana kadar sizi idare eder.

 

 

4-Yedek Lastik, Kriko ve Lastik Tamir SetiAcil Durumlar İçin Aracınızda Bulunması Gerekenler 5

Bir önceki maddemizde bahsettiğimiz gibi lastiğinizin başına pek çok iş gelebilir. Eğer bu durumhavakaçırmasından daha büyük bir sorun ise (lastiğin patlaması gibi) lastiğinizi değiştirmeniz veya tamir etmeniz gerekebilir. Bu nedenle aracınızda yedek lastik bulundurmanız yolda kalma riskinizi azaltacaktır. Tabi bu işlemi yapabilmek için gerekli ekipmanları da (kriko, bijon anahtarı vb.) aracınızda bulundurmalısınız. Eğer yedek lastiğiniz yok ise lastik tamir seti de lastiğinizi onarmaya yardımcı olacaktır.

 



Acil Durumlar İçin Aracınızda Bulunması Gerekenler 65-Reflektör

Aracınızda herhangi bir arıza ile karşılaştığınızda aracı çekmek için müsait bir yer olmayabilir. Bu nedenle yolda durmanız gerekebilir. Bu durum hem sizin açınızdan hem de diğer sürücüler açısından risk oluşturur. Özellikle ışıklandırmanın az olduğu yollarda diğer sürücüler sizi fark etmeyebilir. Bu da beraberinde kazaları meydana getirir. Bu nedenle aracınızda bulunduracağınız üçgen reflektör sayesinde diğer sürücülerin sizi fark etmesini sağlayabilirsiniz. Reflektörü diğer sürücülerin görebilmesi açısından, kendi aracınızdan en az 150 metre geriye koymanız gerekmektedir. Sorunları çözmek için araç dışında olacağınızdan, fosforlu bir yelek giymeniz diğer sürücülerin sizi daha rahat fark etmeleri açısından ekstra avantaj sağlar.

 

6-El FeneriAcil Durumlar İçin Aracınızda Bulunması Gerekenler 7

Yolda aydınlatma olsa bile bazen bunlar yetersiz kalabilir. Cep telefonunuzun flaşını bu durumlarda kullanabilirsiniz. Ama telefon şarjınız ilerleyen zamanlarda size daha fazla gerekebilir, bitirmemenizde fayda var. Bu nedenle aracınızda bulunduracağınız el lambası size büyük kolaylık sağlar. Aracınızda meydana gelen sorunları çözerken (motor kontrolü, lastik değişimi veya onarımı vb.) size daha aydınlık bir ortam yaratarak sorunları çözmenize yardımcı olur.

 

Acil Durumlar İçin Aracınızda Bulunması Gerekenler 87-İlk Yardım Çantası

Aslında aracınızda ilk yardım çantası bulundurmanız için fazla bir şey söylemeye gerek yok. İlk yardım çantası sayesinde karşılaştığınız acil durumlarda gerekli müdahaleleri yapabilirsiniz. Tabi bu sadece sizin için geçerli değil. Yolda karşılaşabileceğiniz diğer insanlara da gerekli müdahaleleri yaparak yardımcı olabilirsiniz. Bu nedenle aracınızda mutlaka ilk yardım çantası bulundurun. İlk yardım çantası bulundurmanız demek kullanmanız gerekeceği anlamına gelmez. Ama siz yine de tedbiri elden bırakmayın.


 

 Acil Durumlar İçin Aracınızda Bulunması Gerekenler 9

8-Çok Amaçlı Cep Çakısı                             

Büyük bir alet çantasına oranla daha az yer kaplayan bu çakı, ihtiyacınız olan temel araç ve gereçleri bünyesinde barındırarak size büyük kolaylık sağlar. Bu çakılardan bir tane alıp torpidonuzda bulundurmanızda fayda var. Çünkü bu çakı , hiç ummadığınız anlarda imdadınıza yetişebilir.

 

 

Size daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için çerez politikamızı ve kişisel verilerin korunması hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum.