2018 Honda Jazz İlk Sürüş İncelemesi

20/09/2017


2018 Honda Jazz İlk Sürüş İncelemesi

Honda markasının yöneticileri ile ürün planlama işlemini yapan çalışanları, işlevsellik anlamında çok güçlü bir yapıya sahip olan Jazz modelinin B segmentinin en önemli bir yıldızı olduğunu bilmektedir. Ortalama olarak 3 yıldır otomobil piyasasında yer alan ve üçüncü jenerasyon olan Jazz’a 2018 yılı için uygulanan makyajda bu özelliklerin her biri üründe yer almaktadır.

Honda markasının başarılı bir ürünü olan bu modelin tasarımı ile sürüşü de daha iyi seviyeye gelmiştir. Birinci ve ikinci jenerasyon jazz modeli, keskin bir yönlendirme ve yol tutuş karakteristiğine sahiptir ve bu nedenle çok beğenilmektedir. 2015 ile 2017 yılları arasında piyasada yer alan Jazz model selefleri, bu ürün kadar iyi özelliklere sahip değildi. Ancak 2018 yılında güncellenen Honda, yeni yönlendirilen elemanları ile süspansiyon parçaları kullanılıp bu sorun çözümlenmiştir.

Yeni jenerasyon Honda’da, gövdeye destekler yapılmaktadır. Bu anlamda yapılan yenilikler, makyajlı olan Jazz’ı hem daha sert hem de daha güçlü yapmıştır. Yeni eklenen amortisörler, sürüş konforunu geliştirmiştir. Ayrıca araç içindeki viraj içindeki davranışları da daha güvenli bir hale gelmiştir.

Yönlendirme sistemindeki kullanılan iç parçaların daha fazla rijit olması, direksiyondan daha fazla yararlanabilmesini sağlamıştır. Ayrıca bu sistem ön lastikler ile beraber sürücünün eli arasında yer alan iletişimin daha iyi olmasını sağlamaktadır.

Yeni model Honda Jazz için, yeni bir Factory Performance isminde bir kit geliştirilmiştir. Geliştirilen bu kit paketi, süspansiyon ayarlarını daha iyi bir seviyeye getirmiştir. Aracın atmosferik olan 1,5 motorunda herhangi bir değişme yapılmamıştır. Bu konuda CVT şanzımanlı olan versiyon tercih edildiği zaman daha iyi bir şekilde yakıt değerleri elde edilmektedir. Markadaki Honda Sensing isimli aktif güvenlik sistemi, ilk kez Jazz modelinde ve standart modellerinde yer almıştır.

 

Size daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için çerez politikamızı ve kişisel verilerin korunması hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum.