Yönlenebilen Aktif Spoiler; Zenvo Tsr-S’İn Şaşırtıcı Sistemi

17/07/2018


Yönlenebilen Aktif Spoiler; Zenvo Tsr-S’İn Şaşırtıcı Sistemi

Yeni Model Zenvo TSR-S

Cenova 2018 Uluslararası Motor Show kapsamında ilgiyle beklenen Zenvo'nun yeni modeli Zenvo TSR-S'in tanımı yapıldı. TS1 GT aracı ve yarış pisti aracı olan TSR'nin geçiş versiyonu olarak üretilen bu araç, "S" eklemesi ile karşımıza çıktı.

TSR-S'in aerodinamik gelişimi, daha önceleri görülmemiş bir sürüş dinamiği sağlamaya odaklandı. Benzersiz ve yenilikçi özellikleri, istikrarı, virajlarda kesinlikle savrulmamayı ön planda tutan araç benzersiz bir sürüş deneyimi yaşamak isteyenlere inanılmaz vaatlerde bulunuyor. Araçta özel olarak bulunan "Centripetal Wing" ismindeki özellik ile stabilite ve yüksek hızla girilen virajlarda bir devrim yaratıyor.


Özellikleri

TSR-S, TS1 GT'den 100 kg daha hafif olarak üretilen araç, 8500 RPM'de 1177 bhp'yi görüyor. 0'dan 100 km hıza 2,8 saniyede çıkan araç, 0'dan 200 km'ye ise sadece 6,8 saniyede çıkabiliyor. Maksimum ulaşabildiği hız ise 325 km/h.

4815 mm uzunluğunda, 2038 mm genişliğinde ve 1198 mm yüksekliğindeki aracın ağırlığı ise sadece 1495 kg'dir. İki kişilik olan araç iki kapılı ve komple karbon fiber olarak kaplı olarak üretilmektedir.

 
İleri Aerodinamik Dizayn

Yeni ön ayırıcı, ön kısımda aşağı kuvvet oluşturarak alt gövdeye hava yönlendirir ve arka kısımdaki aşağı kuvveti iyileştirir. Ön tampon ön tekerlek yuvası çıkışları ile birliktedir. Hızlanma ile beraber ön tekerlek aşağıya inerek ara soğutucuya doğrudan hava yönlendirilir. Bununla birlikte ön tekerlek yuvası çıkışları, ön alt gövdeden havayı emerek aşağıya yönlendirir ve sürtünmeyi azaltır.

Centripetal Wing, hava kırılması ve viraj sabitleyici olarak işlev görmesini sağlayan iki dönme serbestlik derecesine sahiptir. TSR-S'in köşeleri kanatta aracın uzunlamasına doğru etrafında dönerek, içe doğru bir kuvvet oluşturur. Bu da iç lastik tutuşunu ve viraj stabilitesini artırır.

Kanat konsepti, viraja girerken iç lastiklerdeki lastik yükünü artırırken, yüksek alçalma sağlamaya odaklanmıştır. Lastik yükü üzerine odaklanan, geleneksel hareketli kanat ve kanat tasarımları, viraj alma aracının iç kısmında aşağı yönde arttırılan bir hareket konseptiyle çalışır. TSR-S Centripetal Wing konsepti, yüksek iniş gücünü koruyabilmekte ve içeriye doğru büyük bir doğrultuda kuvvet üretebilmektedir.

 

Size daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için çerez politikamızı ve kişisel verilerin korunması hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum.