Seat Arona'da Suv Pazarından Pay İstiyor !

01/07/2017

 

Sportif amaçlı taşıtlara (SUV) giriş yapan araçlardan biri de Seat Arona. Haziran ayında tanıtılan bu araç Seat Ibiza ile benzerlik gösterse de bu olumsuz bir durum olmayacaktır. Seat Arona ile Ibiza arasındaki fark, Arona 4.14 boyunda ve Ibiza’dan 79 milimetre uzunluğundadır. Diğer yandan yükseklik açısından aralarındaki fark, Arona, Ibiza’dan 99 milimetre biraz daha yüksektir. Böyle olunca da yolcular için diz ve baş mesafesi iyi olduğu için daha iyi ve rahat bir yolculuk imkanı sunuyor. Arabaların boyutları büyüyünce haliyle bu büyüme bagajları da etkiliyor. Ibiza’nın bagaj hacmi 355 litre iken Arona’nın bagajı 400 litre. Böyle olunca da cazip hale geliyor. Bu kategoride olan öteki arabalar gibi Seat Arona’nın da özelleştirme imkanı olacak. Hem de özelleştirme olarak 68 kombinasyon sayısı veriliyor. Aracın iç kısmı da dilediğiniz gibi özelleştirmeye olanak sağlıyor.

Motorlarında bir değişiklik görünmüyor. Turbo beslemeli ve benzinli olan, 1 litre hacimli, 3 silindirli birim 115 ve 95 beygir kuvvet üretiyor. Bunlar 6 ileri vites manuel ve 7 ileri DSG şanzıman ile satın almak mümkün. Motor litre hacmi 1.5 olan ve bu motor deaktivasyon özellik ile birlikte 150 beygir kuvvet meydana getirebiliyor. Fakat bu motor yalnızca FR olan modelinde sunulacak. İstediğiniz araba dizel, motor hacmi 1.6 litre ise 115 ve 95 beygir kuvvet meydana getiren opsiyonlar sizi yeterince tatmin edecektir. Bu araç, 2018 yılında motoru 1 litre TGI olarak sunulup, motoru yeşil oto gaz (sıkıştırılmış doğalgaz) ile çalışıp 90 beygir kuvvet meydana getirecek.

Seat’ın diğer yeni modellerinde olduğu gibi Arona modelinde de güncellenmiş medya sistemi olacak. Bu sistemde Android Auto ve Apple CarPlay seçenekleriyle birlikte kullanıcılara kolaylık sağlayacak. Birkaç özelleştirme yaparak kaliteli ses sistemlerinden biri olan Beats markalı ses sistemini seçerek güçlü ve tatmin edici bir şekilde müzik dinleyebilirsiniz. Hoparlörlerin yanı sıra LED aydınlatması, iç mekan aydınlatması ve klima gibi seçeneklerden birini veya birkaçını seçerek özelleştirebilirsiniz. Ibiza, Leon, Ateca da 4 farklı seçenekle kullanıcılara sunulmuştu. Seat Arona da bu şekilde satışa sunulacak. Bunlar; Reference, Style, FR ve Xcellence. Sportif FR biçiminde olan seçenek çift modlu süspansiyon şeklinde olacak.

Tanıtımı, Frankfurt Otomobil Fuarı’nda Eylül ayında yapılacak. Satışı ise 2018 yılında olacak. Bu araçtan sonra Skoda Kodiaq’ın kardeşi niteliğinde olacak olan 7 koltuklu bir başka SUV modeli dahil olacak. Üretici firma olan Volkswagen, Arona’nın benzerini, Polo tabanlı olarak 2018 yılında satışa sunacak.

 

Size daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için çerez politikamızı ve kişisel verilerin korunması hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum.