Lamborghini Aventador Lp 700-4’Ün Yol Tutuş Özellikleri Nelerdir?

21/11/2017


Lamborghini Aventador Lp 700-4’Ün Yol Tutuş Özellikleri Nelerdir?

Lamborghini Aventador LP 700-4 itici kollu süspansiyonu ile hafif bir şasisi bulunuyor. Bu da hassas bir yol tutuşu oluşturmakta ve özellikle yarış seviyesinde yüksek bir performans ortaya çıkarmaktadır. Araç içerisindeki yeni on iki silindirli motor ISR şanzımanı ile ideal bir uyum yakalamış olmaktadır. Ayrıca otomatik hale getirilen şanzıman vites değişiminde heyecan verici bir kullanım sunuyor. ISR şanzımanı tek debriyajlı 7 ileri kullanımı bulunuyor. Bunun yanında çift kavramalı debriyajlarda yüzde elli daha hızlı vites değiştirebilme kabiliyeti sunmaktadır. Şanzımanın ağırlığı 20 kg olmakta ve önceki sistem ile karşılaştırıldığında daha yüksek performans sağlamakta ve çok daha az yer kaplamaktadır.

4 tekerlekten çekiş sistemi ile donatılan Lamborghini Aventador LP 700-4 tekerleklerindeki çekiş gücünün ihtiyaca göre ayarlamaktadır. Bu şekilde ön ve arka tekerlekler ihtiyaçları karşılayabiliyor. Sadece birkaç saniye içerisinde debriyaj sürüş dinamiklerine uyumlu hale geliyor. Arka diferansiyeli kendinden kilitli olmakta ve ESP tarafından elektronik olarak kontrol edilmektedir. Bu şekilde daha dinamik bir yol tutuşu elde edilmiş oluyor. Aracın karakteristik özellikleri ile sürüş seçim modu sistemi ile yol, pist ve spor şeklinde üç ayar içerisinde uydurulması sağlanıyor. Özellikle V12 süper spor otomobilindeki yenilikçi sistemler sayesinde sofistike bir süspansiyon sistemi ortaya çıkıyor.

Formula 1 araçlarından ilham alınarak tasarlanan Lamborghini Aventador LP 700-4 otomobili, alüminyum çift salıncaklı süspansiyonu ile de oldukça fonksiyonel olmaktadır. Karbon fiber seramik fren diskleri ile de hafif bir şasi elde ediliyor. Bu şekilde yeni amiral gemisi olan Lamborghini, eşsiz bir teknoloji konsepti ile takipçilerinin karşısına çıkmış oluyor. Bu teknolojiler sayesinde motor sporlarındaki sistemlerin caddelere uyarlandığı söylenebilir. Göz dolduran bir başka yenilik ise ayarlanabilir araç yüksekliği olmaktadır. Sadece tek bir düğme ile araç yüksekliği 40 mm’ye çıkartılabiliyor.

 

Size daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için çerez politikamızı ve kişisel verilerin korunması hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum.