Klima Ve Cam Açma Yakıt Tüketimini Ne Kadar Etkiler?

28/12/2017


Klima Ve Cam Açma Yakıt Tüketimini Ne Kadar Etkiler?

Klima kullanırken cam açmanın yakıt tüketimi üzerindeki etkilerini belirlemek amacı ile bir test yapılacaktır. Yapılacak olan bu testler, farklı model araçlar ile değişik yol koşullarında gerçekleştirilecektir.

Testin daha sağlıklı sonuç vermesi için de aynı yol koşulları yaratılarak denemeler yapılacaktır. Deneme esnasında önce klima açılarak camlar kapatılacak, daha sonra ise klima kapatılarak camlar da kapalı kalacaktır. En son ise camlar açılacak ve klima kapatılacaktır. 3 tane yapılacak olan testlerde hem küçük boy motorlar hem de büyük boy motorlar kullanılacaktır. Bu sayede tüketim farkı hesaplanacaktır.


Bu testler doğrultusunda yapılacak olan belirli testler şunlardır:

1,2 lt turbo benzin ile 90 ps motoru olan B Segmentli HB tip araç ile uzun yolda sürüş denemesi

1,2 lt turbo benzinli 90 ps motoru olan B Segmentli HB tip araç ile şehir içinde sürüş denemesi

2,0 lt turbo - dizel benzinli olan ve 250 ps motoru bulunan E Segmentli Pikap türü araç ile uzun yolda deneme

2,0 lt turbo – dizel benzinli olan ve 250 ps motoru bulunan E Segmentli pikap türü araç ile şehir içinde deneme sürüşü


Bu testler ile farklı model ve motor gücüne sahip olan ve segmentleri de farklı olan araçlar üzerinde uzun yol ya da şehir içinde denemeler yapılacaktır. Motor boyları küçük ve büyük olmak üzere değişen ve motor tipleri de farklı olan araçlar ile uzun yolda ya da şehir içi sürüşlerde hangi yöntemin daha çok tasarruf sağlayacağı belirlenecektir.

Araç içerisinde klima açık iken camların kapalı ya da açık olması durumunun yakıtı nasıl etkilediği önemlidir. Ayrıca klima kapalı iken de camların açık ya da kapalı olması durumunun da yakıt tüketimindeki etkisi araştırılacaktır.

 

 

Size daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için çerez politikamızı ve kişisel verilerin korunması hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum.