Karşınızda 7 Kişilik Yeni VW Tiguan Allspace!

16/01/2017


Volkswagen, başta Kuzey Amerika’da satışa sunmak üzere hazırladığı yedi kişilik Tiguan Allspace modelinin tanıtımını geçtiğimiz günlerde Detroit Fuarı’nda yaptı.

Atlas modeli ile birlikte girdiği Amerikan SUV piyasasında ikinci modeli olarak Tiguan’ı düşünen Volkswagen, ülkemizdeki modelden farklı olarak daha büyük boyutta ve daha büyük taşıma kapasitesine sahip bir araç geliştirerek bu alandaki ihtiyaçları karşılamayı planlıyor. Araç kaputunun daha yüksek olması ve yeni tampon ızgaraları sayesinde Allspace modelini standart Tiguan’dan ayırt etmek mümkün.

Araca teknik açıdan bakacak olursak, Volkswagen bagaj kısmında iki kişilik yer açmak adına MQB platformunda bir takım değişiklik yapmış. Allspace modelinde aks mesafesi standart Tiguan’a göre 110 mm uzatılarak 2791 mm’e çıkarılmış. Ayrıca aracın toplam uzunluğu da 215 mm artarak 4704 mm’ye ulaşmış durumda. Bu durum sayesinde sürücü arkasındaki yolculara da ekstradan 60 mm diz mesafesi yaratılmış. Daha fazla taşıma kapasitesi açısından bakarsak bagaj hacmi 115 litre artarak 730 litre gibi devasa bir hacme ulaşmış. İkinci sıra koltuklarda yatırıldığında bu kapasite 1770 litre gibi bir rakama çıkıyor.

Tiguan’ın bu yeni modelinin, Allspace adıyla ilkbahar aylarında ülkemizde satışa sunulması beklenmekte. ABD’de ise Tiguan sadece bu model ile satışa sunulacak. Avrupa ülkelerinde bagaj kısmında bulunan iki koltuk opsiyon listesinde yer alırken, Amerika’da kalabalık aileler için bu durum standart olarak sunulacak. İç donanımda yeni bir multimedya sistemi ile karşılaşacak olsak da, araç motoru ülkemizde güncel olarak satılan modelden farklı değil. Aracın fiyatını öğrenmek içinse maalesef beklememiz gerekiyor.

Size daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için çerez politikamızı ve kişisel verilerin korunması hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum.