Downpipe Nedir?

30/09/2019
Downpipe nedir

Downpipe Nedir?

Diğer adı, iniş borusu olarak geçer. Araçların daha fazla güç kazanımı için gerekli olan parçadır. Araç bir turboşarjla donatılmışsa, downpipe çözümün bir parçasıdır. Downpipe doğrudan turbo çıkışına monte edilerek egzoz gazlarının rahat bir şekilde egzoz sistemi üzerinden atılmasına yardımcı olur.

 

Ne İşe Yarar?

Orijinal sistem üzerinde bulunan Katalitik Konvertör kirli gelen gazı temizleyerek geri kalan susturuculara aktarım sağlar. Katalitik Konvertördeki gaz sıkışması güç kaybına neden olduğundan dolayı, bu kaybı önlemek ve daha fazla performans almak için Katalitik Konvertör iptal edilerek yerine dowpipe uygulaması yapılmaktadır. 

 

Neden İhtiyaç Duyulur?

Stage 2 yani 2.Seviye modifikasyon işlemleri uygulanmak istenildiğinde turbo beslemeli motordan daha fazla güç elde etmek için downpipe yapılması gerekli olan uygulamalardan bir tanesidir. Talep edilen gücün açığa çıkarılması ve güç akış dengesinin verimli bir şekilde işlemesi için zorunlu bir uygulamadır.

 

Yasal Mıdır?

Fabrika emisyon sistemlerini TÜV onaysız ve gelişi güzel ürünler ile değiştirmek yasal değildir. Yüksek debili bir Katalitik Konvertöre sahip olunsa bile, bazı durumlarda aracın OEM birimi yani orijinal egzoz sistemine ait parçalar olmadığı için muayeneden geçemez. Bu durum her devlet için geçerli değildir. Bu yüzden downpipe ve yan sistemlerini oluşturmadan önce konu hakkındaki mevzuatı ülkesine göre araştırmak ve öğrenmek gereklidir.

 

Motora Zararı var mıdır?

Motora zararının aksine Turbo çıkışını rahatladığı için Turbonun ömrünü uzatmaktadır.
Size daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için çerez politikamızı ve kişisel verilerin korunması hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum.