Cam Filmi Kullanımında Yeni Dönem !

04/05/2017

 

Araçlarda cam filmleri; geçtiğimiz günlere kadar belirli istisnalar dışında yasak olarak nitelendiriliyordu. Altı ay önce hazırlanan tasarı; geçtiğimiz günlerde resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi ve araçlarda cam filmi kullanımı serbestlik kazandı. Artık araçlarda kullanılan cam filmleri için herhangi bir ceza ödenmeyecek.

Ancak yeni kanunda cam filmi kullanımının belirli kurallar dahilinde yapılması gerektiği belirtiliyor. Bu kurallara uyulması yasal bir zorunluluk olduğundan araç sahiplerinin bilgilendirilmesi büyük önem taşıyor. Cam filmi konusunda yeni kanunla getirilen zorunlulukları sizler için derledik.

Araçlarınızda tercih edeceğiniz cam filminin uygunluk ve onay belgesine sahip olması gerek. Aynı şekilde cam filmini taktıracağınız firmanın da cam filmi uygunluk onay belgesi sahibi olması gerekiyor. Yani önceden olduğu gibi herhangi bir yerde; herhangi bir cam filmini araca monte ettirmeniz mümkün değil.

Yeni yasa ile birlikte araçlarda cam filmi uygulamalarına standartlar getirmiş durumda. Eğer aracınızda mevcut cam filmleri belirlenen standartlarda değilse yeniden cam filmi taktırmanız gerekebilir.

Araçların yolu gören ön camlarına kesinlikle cam filmi takılmaması gerekiyor. Bu durum hem seyahat güvenliği hem de yol kontrolleri açısından önem taşıyor. Halk arasında ayna film olarak bilinen ışığı yansıtma özelliğine sahip cam filmleri ve PVC malzemeden imal edilmiş olan cam filmleri de standartların dışında yer alıyor.

Yeni yasa ile araç muayenelerinde de yeni prosedürler oluşmuş durumda. Önceden araç muayenelerinde hafif kusur olarak sayılan cam filmleri için artık onay belgesi aranacak. Muayene esnasında onay belgesi olmayan cam filmleri nedeniyle araç muayeneleri esnasında sorun yaşanması olası. Bu nedenle araçlarında cam filmi kullanmak isteyen araç sahiplerinin mutlaka yasada belirtilen standartları takip etmeleri ve standartların dışında bir uygulama yapmamaları gerekiyor.

Size daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için çerez politikamızı ve kişisel verilerin korunması hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum.