2018 Audi Tt Rs İlk Sürüş İncelemesi

04/08/2017

 

Audi TT RS eskiye oranla çok daha güçlü, çok daha hafif ve hızlıdır. Düzlükleri ise hasta bir homurtuyla aşmaktadır. Çift kavramlı şanzıman ve motor ikilisi aracı roket gibi fırlatmaktadır. Yüksek hızlı virajlarda iyi tutunurken, yavaş virajlarda burnunu viraja istekli bir şekilde yerleştirmektedir. Ani yön değiştirmelerinde ise, hızlı yönlendirmesi sayesinde harika bir iş çıkarmaktadır. Karbon seramik frenleri eklendiğinde opsiyon olarak pedalların üzerinde sağlam bir yavaşlama hissiyatı oluşmaktadır.

TT RS son derece affedici bir araçtır. Son dakika tepkilerine ve mükemmel olmayan çizgilere karşı, şase ayarları sayesinde son derece iyi bir deneyim yaşatmaktadır. Viraj çıkışında çizgisini daralttığı halde, TT RS'in sizlere panik yaşatma ihtimali oldukça zordur. Motorun ağırlığı eskisinden 25.5 kg daha az olması ile ağırlık tasarrufu sağlanmıştır. Bu ağırlık tasarrufunun arkasında arasında içi boş çelik krank mili, çelikten alüminyuma geçiş ve magnezyum karter kafesi gibi durumlar yer almaktadır.

Kalkış kontrolü aracı dynamic moduna alıp her iki pedala birden bastığınızda devreye girmektedir. İki pedala basıldığında frani bırakana kadar, motor 3,500 devire kadar çıkmaktadır. Ayağınızı frenden çektiğiniz anda herhangi bir lastik sesi olmadan araç yerinden fırlamaktadır. Halka açık yollarda performansını daha iyi belli etmektedir. Düşük hızlarda motor savunmasız yakalandığında biraz sendeleme ve tereddüt hissi yaşatmaktadır. Ama genel olarak bakıldığında aracın gaz tepkisi oldukça hızlı ve iyidir.

Elektrikli spor koltuklar adeta kabin sürücünün keyfi için tasarlanmış ve sıkmamaktadır. Hiçbir opsiyon olmadan 2018 Audi TT RS'in fiyatı 64,900 dolardan başlamaktadır. Sunduğu asıl argüman, hem normal yollarda hem de pist üzerinde gösterdiği becerisidir. Çekici tasarımı, lüks kabini, güçlü motoru ve oturaklı şasisi ile Audi TT RS için tam bir pırlanta denilebilir. Hızlı kullanımının kolay olması da aracı beğenmek için geçerli sebeplerden biri olarak sayılabilir.

Size daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için çerez politikamızı ve kişisel verilerin korunması hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum.